Apollo Slogan
This is an example of a HTML caption with a link.

Spremenjena meja gotovinskega plačevanja

Novica objavljena: 03.04.2012

Z 31. marcem 2012 je stopil v veljavo Pravilnik o spremembah Pravilnika o izvajanju Zakona o davčnem postopku, s katerim se meja gotovinskega plačevanja ponovno dvigne s 50 EUR na 420 EUR. Po novem lahko torej z gotovino spet plačujete račune do zneska 420 eur. Sprememba je že v veljavi.

Ponovno se tudi dvigne meja gotovinskega izplačila prejemkov  od kmetijskih pridelkov, ki jih lahko prodajajo fizične osebe, ter izdelkov domače in umetnostne obrti, na vrednost, ki ne presega 125 EUR.
(Še opozorilo: sprememba velja samo za plačevanje računov, ostale omejitve gotovinskega poslovanja glede izplačila plač, potnih stroškov in ostalih prejemkov ostajajo še naprej v veljavi.)
 

Z 31. marcem 2012 so v veljavi tudi spremembe Zakona o dohodnini in Zakona o davku iz dohodka pravnih oseb glede investicijskih olajšav za tovorna vozila. Investicijsko olajšavo je možno uveljaviti za tovorna vozila z oznako EURO V (do sedaj EURO VI).
Sprememba velja že za leto 2011, kljub temu, da so davčni obračuni že oddani. Če ste torej v letu 2011 investirali v tovorno vozilo z oznako EURO V, lahko v roku 30 dni popravite davčni obračun in si znižate davčno obveznost.
 

Oglejte si še

Posebna ponudba

Za novo nastala podjetja

Vsak začetek je težak, zato skušamo podjetjem oziroma samostojnim podjetnikom začetnikom olajšati prve korake na poslovni poti.
Več o ponudbi za novo nastala podjetja »

Posebna ponudba

Za nove stranke

V kolikor ste se odločili menjati računovodski servis, za vas izvedemo enostaven in racionalen prehod.
Več o ponudbi za nove stranke »

Zakaj izbrati nas?

  • Bogate, 20 letne izkušnje na področju računovodstva.
  • Popolnoma se prilagajamo potrebam strank.
  • Preko razvejane mreže partnerjev nudimo najrazličnejše storitve.