Apollo Slogan
This is an example of a HTML caption with a link.

Plačevanje prispevkov za družbenike/direktorje

Novica objavljena: 20.11.2011

Zaradi uveljavitve Zakona o urejanju trga dela se spreminja način plačevanja socialnih prispevkov za družbenike, ki so istočasno poslovodne osebe.

Prosimo da vsi, ki ste istočasno družbeniki in direktorji preverite svoje podlage zavarovanja (na obrazcih M-1, prijava na ZZZS).

Če je vaša podlaga zavarovanja 040, boste morali od 1.1.2012 dalje (t.j. za obračun prispevkov za mesec januar 2012), obračunati in plačati socialne prispevke kot fizična oseba in ne več preko podjetja. Obračun prispevkov oddajate elektronsko z obrazcem OPSVL preko vaših osebnih eDavkov. Plačilo prispevkov bremeni vas kot fizično osebo in ne več podjetje. Svetujemo vam, da se čimprej pripravite na to spremembo. Uredite svoje eDavke ali pa nas pooblastite tudi za oddajo teh obrazcev.

Če je vaša podlaga zavarovanja 001 in ste direktor in družbenik v ENOosebni družbi, bo potrebna prerazporeditev v zavarovalno podlago 040. Ali bo to storil ZZZS, ali boste morali to storiti sami, še ni povsem jasno. To naj bi se zgodilo s 1.1.2012. Če je vaša družba večosebna (več družbenikov), potem lahko ostanete zavarovani po zavarovalni podlagi 001.

Če ste se po podlagi 001 prijavili pred letom 2003, potem prav tako lahko ostanete zavarovani po podlagi 001.

Ta način zavarovanja velja tudi za direktorje-družbenike zavodov.

V zvezi z zavarovanjem družbenikov-direktorjev je v zadnjem času veliko informacij, v tem obvestilu navajamo tiste, ki so trenutno aktualne. Ne moremo pa zagotoviti, da ustrezne institucije ne bodo do konca leta svojih stališč še spreminjale.
 

Oglejte si še

Posebna ponudba

Za novo nastala podjetja

Vsak začetek je težak, zato skušamo podjetjem oziroma samostojnim podjetnikom začetnikom olajšati prve korake na poslovni poti.
Več o ponudbi za novo nastala podjetja »

Posebna ponudba

Za nove stranke

V kolikor ste se odločili menjati računovodski servis, za vas izvedemo enostaven in racionalen prehod.
Več o ponudbi za nove stranke »

Zakaj izbrati nas?

  • Bogate, 20 letne izkušnje na področju računovodstva.
  • Popolnoma se prilagajamo potrebam strank.
  • Preko razvejane mreže partnerjev nudimo najrazličnejše storitve.