Apollo Slogan
This is an example of a HTML caption with a link.

Novosti 2014 II.del

Novica objavljena: 28.11.2013

Od 1.1.2014 dalje bodo v veljavi novi REK obrazci (davčni obračuni plač in drugih prejemkov, ki se oddajajo na Durs). Novi obrazci vsebujejo naslednje dodatne podatke:

1. Uvedeno je dodatno poročanje podatkov o izplačanih potnih stroških, prehrane, prevoza na delo. Če so ti prejemki izplačani pri plači, se tudi poroča pri plači. Za ostala izplačila teh prejemkov se poroča enkrat mesečno;

2. V primeru uveljavljanja olajšav za družinske člane se v REK obrazec vpisujejo tudi podatki o njih (letnica rojstva, sorodstveno razmerje);

3. Pri izplačilih najemnin se poroča tudi o nepremičnini (katastrska občina, številka parcele).

Če podatki o teh prejemkih ne bodo popolni, obračunov ne bo možno oddati, kar pomeni tudi probleme z izplačili teh prejemkov. Še posebej opozarjamo na novo poročanje o izplačilih potnih stroškov. Svetujemo, da se večina teh prejemkov izplačuje pri plači.

 

Nov sistem določanja osnov za zavarovanje SPjev in družbenikov

Samozaposleni v letu 2014, glede višine obveznih socialnih dajatev, ne bodo več razvrščeni v ustrezen zavarovalni razred kot doslej. Njihova zavarovalna osnova se bo določila na podlagi njihovega dobička iz dejavnosti za preteklo leto, povečanega za obračunane prispevke in zmanjšanega za 30%. Nova osnova bo določena glede na rezultate poslovanja v letu 2013.

 

Poročanje o najemnih pogodbah na Gurs

Naj vas spomnimo, da je 15.12.2013 zadnji rok za prijavo vseh najemnih pogodb, ki so bile že v veljavi pred 1.7.2013. Obveznik poročanja je najemodajalec, velja za pravne in fizične osebe.

Več o tem na spletni strani  http://www.e-prostor.gov.si/zbirke-prostorskih-podatkov/etn/   

Oglejte si še

Posebna ponudba

Za novo nastala podjetja

Vsak začetek je težak, zato skušamo podjetjem oziroma samostojnim podjetnikom začetnikom olajšati prve korake na poslovni poti.
Več o ponudbi za novo nastala podjetja »

Posebna ponudba

Za nove stranke

V kolikor ste se odločili menjati računovodski servis, za vas izvedemo enostaven in racionalen prehod.
Več o ponudbi za nove stranke »

Zakaj izbrati nas?

  • Bogate, 20 letne izkušnje na področju računovodstva.
  • Popolnoma se prilagajamo potrebam strank.
  • Preko razvejane mreže partnerjev nudimo najrazličnejše storitve.