Apollo Slogan
This is an example of a HTML caption with a link.

Namensko digitalno potrdilo

Novica objavljena: 13.11.2015

Vsi uporabniki davčnih blagajn bodo za rokovanje z njimi potrebovali namensko digitalno potrdilo. Zahtevek zanj bo na eDavkih na voljo od 15.11.2015 dalje. Tisti zavezanci, ki sistema eDavki ne uporabljajo, bodo lahko za pridobitev namenskega digitalnega potrdila pooblastili računovodski servis ali ponudnika davčne blagajne. Pooblaščenec bo nato lahko v imenu uporabnika davčne blagajne  vložil zahtevek za pridobitev namenskega digitalnega potrdila in ga tudi prevzel. 
Z zavezanci, ki imajo z računovodskim servisom že podpisano generalno pooblastilo težav pri vložitvi zahtevka in pridobitvi namenskega digitalnega potrdila ne bo. Z ostalimi zavezanci pa bo potrebno podpisati in vložiti novo pooblastilo.
 
Postopek pridobitve namenskega digitalnega potrdila
Od 15.11.2015 dalje bodo lahko zavezanci prek portala eDavki vložili Zahtevek za pridobitev namenskega digitalnega potrdila za izvajanje postopka davčnega potrjevanja računov, ki se bo imenoval DPR-PridobitevDP. 
Po vložitvi zahtevka bo zavezanec oziroma njegov pooblaščenec na osebni del portala eDavki prejel referenčno številko in geslo za prevzem namenskega certifikata. 
 Prejeto referenčno številko in geslo bo zavezanec ali njegov pooblaščenec nato vnesel v poseben portal za prevzem namenskega digitalnega potrdila na spletni strani MJU (tega portala trenutno še ni). 
 Po vnosu omenjene referenčne številke in gesla na portal MJU bo lahko zavezanec ali njegov pooblaščenec na tem istem portalu prevzel namensko potrdilo v obliki ».p12« datoteke. 
 Omenjeno potrdilo (».p12« datoteko) bo nato zavezanec ali pa ponudnik storitve davčne blagajne namestil v program davčne blagajne ali v mini blagajno.
 
Pojavljajo se vprašanja koliko namenskih digitalnih potrdil zavezanec potrebuje, če uporablja več elektronskih naprav – davčnih blagajn. Zavezanec potrebuje le eno namensko digitalno potrdilo ki ga nato naloži na vsako od elektronskih naprav.

Oglejte si še

Posebna ponudba

Za novo nastala podjetja

Vsak začetek je težak, zato skušamo podjetjem oziroma samostojnim podjetnikom začetnikom olajšati prve korake na poslovni poti.
Več o ponudbi za novo nastala podjetja »

Posebna ponudba

Za nove stranke

V kolikor ste se odločili menjati računovodski servis, za vas izvedemo enostaven in racionalen prehod.
Več o ponudbi za nove stranke »

Zakaj izbrati nas?

  • Bogate, 20 letne izkušnje na področju računovodstva.
  • Popolnoma se prilagajamo potrebam strank.
  • Preko razvejane mreže partnerjev nudimo najrazličnejše storitve.